Monday, December 31, 2012

Istanbul Aku Datang

Sebenarnya sudah lama saya nak update mengenai post ini ...
kakak saya Wafa' , masuk pertandingan Hot FM dan memenangi tiket percuma untuk menonton tayangan perdana  filem ISTANBUL AKU DATANG ini bersama pelakon-pelakonnya ...

Jadi mak dan kakak saya pun ajak saya dan kawan saya sekali untuk menonton tayangan perdana ni di Subang Parade..

Rasanya tak payahlah saya nak tulis panjang-panjang kerana semua orang sudah menontonnya...
jom layan gambar...
 bersama my BFF, Aida
 Tomok
 Lisa Surihani
 Bersama abang saya Ammar dan Lisa
 Aizad
Aida menang cabutan bertuah,,dapat voucher SR

Tahun Baru 2013

SELAMAT DATANG 2013

ALHAMDULILLAH MELANGKAH SETAHUN LAGI ...
UMUR JUGA SUDAH MENINGKAT SETAHUN LAGI..
NAIK DARJAH LAGI
SEMOGA TAHUN BARU INI AKAN MENDATANGKAN LEBIH BANYAK KEJAYAAN DAN KEBAHGIAAN UNTUK SAYA SEKELUARGA...
SELAMAT TAHUN BARU 2013

Tuesday, December 11, 2012

Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012


 Nak tengok syarat-syaratnya klik lah kat jambangan bunga ros merah yang sangt cantik kat atas tu ...
tarikh tutup: 12/12/12

SEGMEN : BLOGLIST DISEMBER 2012 OLEH SURIAQISTINA

Saya nak join segmen bloglist lagi ..harap-harap dapat tersenarai... kali ini oleh SuriaQistina ..
 
SEGMEN : BLOGLIST DISEMBER 2012 OLEH SURIAQISTINA

syarat-syaratnya senang ajer...
you all klik lah kat sini. atau klik kat banner di atas.
cepat cepat tau ...tarikh tutup nya:
TARIKH TUTUP : 12.12.12 (12.12 tgh malam) 

Wednesday, November 28, 2012

Al-Fatihah

I just got a sad news from my mom ....my best friend's grandfather had passed away this evening.  My best friend's name is Nur Fatihah ... and her mom is my mom' colleague at work ..

Al-Fatihah to her granddaddy ...May Allah Bestows his grand-daddy's soul with Rahmah and may his soul be placed among all the soleheen...Ameen..

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com



 Follower saya : HANYA 10 ORANG SAHAJA!

marilah blogwalking dan follow saya pulak ....huhu..sedih lah pulak ...
Inilah sebab saya nak join segmen Kak Mia ni..harap-harap dapatlah naikkan jumlah follower saya ...

Saya suka baca blog Kak Mia sebab ia banyak maklumat yang berguna dan boleh menolong bloggers baru terutama macam saya ni ...masih banyak yang saya mesti tahu dan belajar untuk menjadi blogger yang berjaya ...

dan akhir sekali saya suka tengok senyuman Kak Mia yang manis itu ... 

macam senyuman ni kan ...hehehe


 ok..dah siap .....

Pencarian Bloglist Disember

As-Salam..kali ni Hana nak join segmen PENCARIAN BLOGLIST DISEMBER 
yang dianjurkan oleh Nurfara Hani ...

comel sungguh tengok banner Nurfara Hani ni ..
http://4.bp.blogspot.com/-ET8Xr3wJmq8/UKzO8WJ9XZI/AAAAAAAAC3I/YsG5JvItJdE/s1600/cats.jpg 
 jom lah you all ...tinggal lagi beberapa jam sebelum pencarian ini di tamatkan pada malam ini ...


Tuesday, November 20, 2012

Segmen Jom Follow by Farah dan Ainny

As-Salam semua rakan-rakan blogger ...(huhu..macam lah ramai sangat sahabat blogger...) ..sebab tak ramai lah tu nak join segmen ni .. jom join segmen Follow by Farah dan Ainny


PERATURAN-Peraturan nya !
- Mestilah Warganegara Malaysia.   Ya ya ..saya warganegara Malaysia sejati!
- Tak kiralah perempuan ataupun lelaki.  - saya perempuan
- Tiada had umur. - ..ok . saya budak baru belajar.
- Ada blog *wajibada blog ni ...
Syarat-syaratnya
- Follow blog FARAH dan blog AINNY ! *wajib* *kitorang akan follow balik- done
- Follow twitter Farah, klik SINI ! *wajib* *kalau takde twitter takpe* -tak ada akaun twitter
- Follow SINI ! *wajib* *kalau takde account ni tak payah follow* -tak ada akaun ni..
- Buat entry yang bertajuk ''Segmen Jom Follow by Farah dan Ainny" - done
- Tempekkan banner yang tak seberapa tu dan linkkan ke entry ini. - done
-  Done ! Tinggalkan link entry korang kat ruangan komen. - done
 
ok...dah siappp...

Friday, October 19, 2012

Haisya and her family(*bed time story)

Assalaumalaikum,hai..
Today I want to tell you 1 story..the title of the story is 'Haisya and her family'
plis enjoy with this story :)

       Once upon a time,there was a happy family lived in a forest. The family had four members, father, mother, Haisya and Haifa.Near their house, had a twin.The twin family was not happy but Haisya's family was happy.They were jealous with Haisya's happy family.

       In the evening, father and mother went to the market to buy some groceries.Haisya and Haifa stayed at home.The twin planned to kidnap Haifa.When Haisya went to the toilet,the twin came to Haisya's house.They kidnapped Haifa without Haisya realized.When Haisya went to the living room,she didn't see Haifa.She was shocked.She called father and told father about Haifa.Father and mother came to the house in a hurry.They searched Haifa everywhere in the house but didn't see Haifa.Then,Father,mother and Haisya went to the twin house.They asked about Haifa but the twin didn't answered them. Haisya wanted to go to the toilet.When Haisya walked to the toilet,She heard someone cried.She followed the sound and met Haifa.She took Haifa and told to father that the twin kidnapped Haifa.

      Father,mother,Haisya and Haifa went to the police station and reported about the twin kidnapped their daughter.Now, the twin had been arrasted and father,mother,Haisya and Haifa lived happily ever after.

dah enjoy??bes tak story tuh??hihi..

     

Saturday, October 13, 2012

Dari ape??

Assalamualaikum...
hana nk tanya cket boleh?manusia buat dari ape?jin buat dari ape?bidadari buat dari ape?malaikat buat dari ape??okey,semua nih sebenanye hana dh tau..saje nk tanye korang,korang tuk ke tak ke...
hana ade jawapannye..kalau korang nk tau,tgk bawah
Jin diperbuat daripada api, Malaikat diperbuat daripada cahaya, Manusia diperbuat daripada tanah dan akhir sekali,Bidadari diperbuat daripada permata! :)
okey...bye,tak tau nk cerita ape lagiy..k,bye assalamualaikum


Peperiksaan Akhir Tahun~

Assalamualaikum..hai..
minggu nih Hana menjalani peperiksaan akhir tahun..start periksa khamis minggu lepas, 11/10/2012..habis periksa,jumaat minggu depan,19/10/2012...khamis ngan jumaat lepas nih,periksa senang lah jugak..takde lah susah sangat..minggu depan punye periksa je tak tau lagi..ntah ntah susah kot! :O
harap harap hana dapat nombor 5 keatas dlm kelas..ataupon 3 keatas..ameen..bulan nih ramai lah jugak sedara mara hana nk pegi haji..jadi hana suruh diorang doakan hana dpt nombor 1 kesuluruhan darjah4 and nombor 1 dlm kelas...ameen!hana berharap sgt..
dh lah,taktau nk cerita ape lagi dkt korang..sampai sini je lah..ok bye, assalamualaikum warrah matullah hiwabarakatuh..bye..

Monday, September 24, 2012

HaNa'S wRiTiNg~

hai,sekom.....oopppss,salam..hmm,nk dpt lagi banyak pahala lah,assalamualaikum..tk puas lah,assalamualaikum warrah matullah hiwabarakatuh!baru lah puas..
ok now,i want to cerita ape ape je lah..
tapi,saya tak tau nk cerita pasal aperr..what ever je lah...hmm,oklah bai!....tapi hana tk nk bai lagi..sbb hana nk cerita something tapi masalahnye hana tak tau nk cerita ape!ok,fine!babai..sekom!oppss,assalam..tk bes lah,assalamualaikum..nk dpt lagi banyak pahala lah,assalamualaikum warrah matullah hiwabarakatuh...ok bai..jumpe lagi di lain entry! :)

Friday, September 21, 2012

Update Status & Update Blog...

hai,assalamualaikum...

hana selalu sangat update status..sekarang nih hana nk update blog pulak! hah,tak tau update status kat mane??heishh,mestilah update status dekat facebook...hana bosan nk update blog,sbb bukannye ade org nk bace and tgk pon..ye lah,blog hana kan bosan giler bapak! sbb tuh hana selalu update status jer...kalau update status ade lah jugak org nk like & comment... okey lah...hana dah tak tau nk cerita pasal ape lagi dongg...okey okey okey....babai, assalamualaikum warah matullah hiwabarakatuh!..hehe,ok bye~

Monday, September 17, 2012

Raya!~ Raya!~

 Assalamualaikum warah matullah hiwabarakatuh..

hai,ok..sekarang nih dh habis syawal,tapi hana terlupa nk cerita pasal raya raya semua nih...ok,sekarang baru hana nak ceritakan tentang hana di bulan syawal~~

ok..kita mulakan..
 hari pertama raya,hana raya dkt kampung belah mak hana,dkt pontian johor...first first sekali lepas solat raya mesti lah tangkap gambar!hana pon tak taulah,hana ngan cousin cousin hana nih suke sgt bergambar tau...tapi bes lah...kalau nk tgk gambar gambar hana raya tuh sila pergi ke fb hana..lepas tangkap gambar beraye lah ape lagik..tak sampai 1 hari duit raya hana dh  seratus lebih nk dkt 2 ratus!bes sgt!hana suke lah....nih baru hari pertama...hari kedua pulak hana raya dekat kampung belah ayah hana,dkt batu pahat johor..hehe,mak ayah hana dua-dua org johor,senanglah,tak yah lah nk driving jauh jauh...dkt kampung belah ayah hana tuh bes lah jugak~  kitorang semua beraya lah...petang tuh,mak sedare hana kasi duit raya RM20 baru!warne oren~  besnye....tapi malangnye,malam tuh,hana sakit perut! :O  muntah muntah banyak kali!tak tau naper jadi cam tuh..tapi dh nk buat camne??sabo je lah..sekarang nih dh okey..pastuh tidur kat situ 1 malam,and pagi besok tuh,hari raya ke-3 hana balik semula kampung belah mk hana...raya lagik rumah rumah yg belum beraya tuh..bes sgt....lepastuh hana kira lah duit raya hana dh berape,nk tau berape hana dpt??? hana dpt 2 ratus lebih!besnye..suke sangaaaaaaaaaatt sangaaatttt...oklah,sampai disini sahaja yg boleh hana ceritakan..nk cerita ape lagi,hana dh takde cerita...oklah bye...bye,assalamualaikum.. :)


Friday, September 14, 2012

funny stories~

    assalamualaikum,hai!~

dh lame tk jumpe..ok,pada hari ini saya akan mengupdate blog!kah kah!'mengupdate' katanye,heish,hana hana.....nk cerita pasal ape hah?haa!saya tahu,cerita pasal something funny stories...ok,boleh kan kalau hana nk cerita pasal funny stories cket..ok boleh,2 3 cerita ker..tapi bagi hana takdelah lawak sgt,lawak cket cket lah,tapi tak tau lah bagi korang lawak ke tak...

cerita 1
isteri: awak,boleh tolong bunuh lipas ni tak,geli lah!
suami: ape arr awak ni,lipas pun geli?
*lipas buka sayap*
suami: opocot,babi kau lipas!

kah kah kah.....tah pape lah si suami nih...kah kah kah!!

cerita 2
bf: baby nk kiss..
gf: 'ILYSM' nk??
bf: 'I Love You So Much' ke??
gf: 'I Lempang You Sampai Mampus' nak???
bf: *terkencing dlm seluar*...

kah kah kah!tak patut tak patut,hahahah!

ok..dh tak tau nk tulis cerita pasal ape lagi....itu je lah yg hana tau...boleh la,2 cerita jerr...sori lah,hana tak tau nk post pasal ape lagi....ok lah babai...assalamualaikum..




Wednesday, September 12, 2012

update blog~

Assalamu'alaikum wrt wbt semua kawan-kawan...dah lame tk update blog.......... hari ni baru nk start update blog.. :)

kat mane nak start ye??? ...banyak nye cerite nak tulis tapi tak tau nk start kat mane??? keh keh...

ok lah..nak cerita, sekarang nih saya cuti...dah masuk hari ke-3...
nape saye cuti????
sbb....UPSR..hari ni hari last darjah 6 UPSR,esok saye skolah balik tapi darjah 6 cuti....ok lah bye, tak tau nk tulis ape lagi...babai assalamualaikum ;)




Friday, March 23, 2012

My VillAgE

assalam..saya nak tunjuk gambar kampung saya..kalau nak tgk,sila pandang ke bawah ye..


 
 tapi ni gambar kampung saya yang lama..yang sekarang punya lain dah..sebab atok
saya renovate jadi cantik sikit rumah nyerr..tapi saya tak sempat nak amik gambar kampung
saya yang tengah renovate tu..sori yeh... hehehehe

Tuesday, March 20, 2012

HanA CutEsT CrAfT

                             assalam....

hurmmm..pasal plushies tu kan..hana masih tak sempat nak buat..hana buat sikit sikit jer dulu..sebab hana,sebab,sebab ape ah?? ...hahaha,ape lah..hana tak tau ape sebab nyer...ok lah bye...hana tak tau nak post ape...hahahaha...asyik gelak jer hana ni..hahahaha..tengok tu..hahaha...ok lah bye...bye assalamualaikum warah matullah hiwabarakatu....

Wednesday, March 14, 2012

the beautiful pitcure..

                                   assalam..hi,saya nak tunjuk beberapa gambar yang saya suka..


   comel tak...gambar ni saya dgn kawan saya.. :)


cantik bunga ni..saya suka sangat sangat...
bunga ni ada kat rumah saya..huhu :)
      

i'm bosan..

assalam :(

   hari ni saya rase sgt sgt bosan....tak tau nak buat ape..ok lah bye..dah bosan dah ni :(

Thursday, February 23, 2012

kakak saya dah balik :)

    assalam..

hari ni Hana gembira..Hana gembira sbb kakak Hana dah balik :) nama dia Asma,Hana panggil dia kaklong sbb dia anak yg sulong...Hana rasa sgt gembira sbb kakak Hana dah balik... :) yahoooo..ok,bye...dah penat menaip..bye assalamualaikum

Saturday, February 18, 2012

yahooo!!

        assalam :)

hai..hari ni saya rasa sangat gembira...tak tau kenapa..tapi saya rasa mungkin saya gembira ni sbb kaklong nak balik oooooppss kakak saya nak balik..hurmm,hari ni 19/2/2012,esok 20/2/2012..kakak saya berada di Jordan..dah habis belajar dah..sekarang ni dia nak balik ke rumah saya,Shah Alam,dia nak kerja kot...dia bertolak dari sana tak tau lah pukul berapa..sampai Shah Alam 12 tengahari 20/2/2012..dia bertolak dari sana tu tarikh 19/2/2012..sampai sini 20/2/2012 sbb kan Shah Alam,Malaysia kan jauh dengan Irbid,Jordan..jadi lama la nak sampai ke Malaysia...ok lah bye,dah penat saya menaip ni...bye assalamualaikum.. :)

Friday, February 10, 2012

My faMiLy...

    assalamualaikum :)

hai..nak tanya sikit boleh??awak semua dah kenal ke keluarga Hana??la,belum kenal...ok ni Hana nak perkenalkan...

       kiri sekali,nama dia Wafa',,awak semua boleh panggil dia kak Wafa/Wafa...kanan sekalai nama dia Asma',,awak semua boleh panggil dia kak Asma'/Asma..sebelah kak Asma,Zubair..awak semua boleh panggil dia abg Zubair/Zubair..sebelah kak Wafa,Mu'adz..awak semua boleh panggil dia abg Mu'adz/Mu'adz....sebelah abg Mu'adz,ayah saya..nama dia Mohd Haslan..awak semua boleh panggil dia pakcik Lan/pak Lan...sebelah ayah saya,saya..nama saya Hana..awak semua boleh panggil saya Hana..sebelah saya mak saya..nama dia Nurazzah..awak semua boleh panggil dia makcik Azzah..belakang mak saya ialah Ammar..awak semua boleh panggil dia abg Ammar/Ammar..sebelah dia Zaid..awak semua boleh panggil dia abg Zaid/Zaid..sebelah dia pulak Anas..awak boleh panggil dia abg Anas/Anas....thank you for read this and i hope you like.. :)


Thursday, February 2, 2012

PaSaL BiSnEs :)

assalam :)

sori,Hana tak sempat nak jahit plushies plushies tu..Hana sangat busy..sebab kan tahun ni Hana dah darjah 4(2012)..jadi banyak homework sampai Hana tak sempat nak jahit plushies..hehe..sori tau..kalau nak order tu cakap dekat Hana awal awal tau..mungkin kalau nak dapat tu mungkin lama sikit..sebab Hana ada banyak homework..hehe..sori,jangan marah tapi ingat!kalau nak order plushies plushies tu kena cakap awal awal..hehe

Friday, January 27, 2012

baru nak bukak bussiness :)

       assalamualaikum,

nanti,Hana ada nak jual plushies..laa,tak tau ke plushies tu apa..keychain la..yang orang jahit guna kain felt tu...Hana ada jual bentuk love (warna kain dan corak boleh pilih),bentuk apa lagi ha??haa baru ingat..bentuk bulat (warna kain dan corak boleh pilih) dan macam macam lagi lah..ok bye assalamualaikum :)